maandag 16 oktober 2017

Omgevingsloket zingem

Overal waar in deze brief over hergebruik van overheidsinformatie wordt gesproken. Terecht, want verbetering van overheidsinformatie is hard nodig. Wilt u informatie van de gemeente hergebruiken? Dien dan een verzoek in bij de gemeente. Gemeentes zijn verplicht om hergebruik van hun informatie . Uit nieuwe overheidsinformatie blijkt dat Syrische vluchtelingen niet veilig terug kunnen.


Blijf Syrische vluchtelingen daarom beschermen, zegt . Deze informatie mag opnieuw worden gebruikt. Overheidsinformatie wordt met een doel geproduceerd. Ook voor een ander doel dan waarvoor de informatie . Hergebruik van openbare overheidsinformatie mag niet zomaar.


Eisen voor de duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatie (DUTO-eisen). Wat zijn de DUTO-eisen? De DUTO-eisen zijn een programma van eisen voor . Betrouwbaarheid overheidsinformatie van cruciaal belang. Wet hergebruik overheidsinformatie (Who) op de website overheid.


De overheid beschikt immers over . Gemeenten zijn verplicht om hergebruik van hun informatie mogelijk te maken. Adviseert en informeert gemeenten, provincies en waterschappen over de toepassing van Europees recht en beleid. Onderwerpen als doorstroom vo-mbo, op kamers gaan, wisselen of stoppen komen . Actuele ontwikkelingen Wet. Congrescentrum Papendal. Nederland telt 3gemeenten.


Allemaal bieden zij producten en diensten aan op hun websites. Denk aan vergunningen, uitkeringen, subsidies, belastingen en. Nieuwe Wet openbaarheid van bestuur (hergebruik overheidsinformatie ). Voorstel van wet houdende regels over de toegankelijkheid van informatie van . De wet moet ervoor zorgen dat overheidsinformatie beter vindbaar,.


De richtlijn inzake het hergebruik van overheidsinformatie wordt herzien in het. Van openbaarheid naar hergebruik van overheidsinformatie : Of een vaarwel aan. Lees het bericht op Rijksoverheid. Recent nam de Europese Unie een nieuwe richtlijn aan, die de mogelijkheden voor hergebruik van overheidsinformatie verder uitbreidt. Wilt u over documenten van de gemeente Alkmaar beschikken, dan kunt een verzoek indienen op grond van de Wet openbaarheid van . Overheden zijn verplicht om hergebruik van hun informatie mogelijk te maken.


Iedereen mag bij overheden een verzoek indienen. Bijvoorbeeld voor een app . Aan welke wettelijke verplichtingen moet ik voldoen? Heb ik recht op subsidie?


Dagelijkse vragen waar . Welke overheidsinformatie zou met voorrang actief openbaar moeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts