donderdag 12 december 2019

Boom omzagen vergunning

Boom omzagen vergunning

In sommige gemeenten is het verboden om bomen te kappen of te verplaatsen. U moet in dat geval een vergunning aanvragen om uw boom te mogen kappen. Als u in Vlaanderen bomen wilt kappen, dan hebt u in bepaalde gevallen een vergunning of een machtiging nodig.


Soms is de kap ook verboden. Als je een bouwperceel wil kaalkappen, moet je een kapvergunning aanvragen. Wilt u een boom snoeien, verplanten of kappen? Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning nodig.


Is er voor het kappen van mijn boom een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen nodig? De wetgeving inzake ruimtelijke ordening . Laat onze deskundige boomverzorgers uw bomen veilig en efficiënt kappen. Dan hebt u vaak een kapvergunning ( omgevingsvergunning) nodig. Lees meer en vraag de vergunning aan.


Moet ik een vergunning hebben voor het boom rooien, kappen of zagen? Indien u een kapvergunning heeft helpen wij u graag van A tot Z bij het kappen van uw boom. In de regio Zoetermeer helpen wij u . Er is simpelweg geen enkele boomsoort die door heel Nederland gekapt mag worden zonder vergunning. Of er voor het kappen van uw boom een vergunning. Als u een grote boom wilt omhakken of rooien, dan heeft u een vergunning nodig.


Dit geldt ook voor stevig snoeien. Kleine bomen of struiken op uw eigen . Bekijk of u een omgevingsvergunning nodig heeft. Het kappen van een boom is aan een aantal regels gebonden. U heeft mogelijk een vergunning nodig. Om een boom te kappen is altijd toestemming van de eigenaar nodig.


Als een boom op de erfgrens staat geldt het burenrecht. Controleer dus altijd of u een boom wel mag kappen op de website van het. Mooi die boom voor je huis.


Totdat die boom zo groot wordt dat hij je al het zicht ontneemt, ernstig begint over te hellen naar je . Een groene omgeving draagt bij aan een gezonde leefomgeving. De gemeente Leeuwarden hecht daarom een groot belang aan het behoud van bomen. Bijvoorbeeld een boom kappen, een dakkapel aanbrengen, tijdelijk een.


Daar kunt u ook een vergunningcheck doen om te zien of u een vergunning nodig . Het kan zijn dat u een omgevingsvergunning moet hebben als u een boom wilt kappen. Van kappen kan ook sprake zijn als er zeer drastisch wordt gesnoei . Dan kan het zijn dat u een omgevingsvergunning nodig hebt. De regels daarvoor zijn verschillend in Groningen en de voormalige. Er kunnen meerdere redenen waarom u een boom wilt laten kappen: De boom vormt een gevaar voor de omgeving De boom zorgt voor erg veel schaduw of . Een omgevingsvergunning kan nodig zijn voor het kappen van bomen waarvan de dwarsdoorsnede van de stam op 1. Alleen voor het kappen en zeer drastisch snoeien van bomen die op de beschermwaardige bomenlijst staan heeft u een omgevingsvergunning nodig.


Wanneer u een boom wilt kappen binnen de bebouwde kom in de gemeente De Bilt dan heeft u in sommige gevallen geen vergunning nodig. Als u een boom wilt kappen kan het zijn dat u een omgevingsvergunning nodig heeft. Hiervoor heeft u een omgevingsvergunning nodig.


U hoeft geen vergunning meer aan te vragen wanneer u een boom in uw tuin wilt kappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts