donderdag 24 december 2015

Functieaanduiding hoofdletter

Functiebenamingen en titels, al dan niet gevolgd door een naam, schrijven we volgens . Schrijf je functieaanduidingen met een hoofdletter of met een kleine letter? Functieaanduidingen worden over het algemeen met kleine letters . Wat is juist: Burgemeester met een hoofdletter of burgemeester met een kleine . Als het binnen het bedrijf gebruikelijk is om afdelingsnamen met een hoofdletter te schrijven, behouden ze ook binnen de functieaanduiding de . Meestal begin je een zin met een hoofdletter , ook als de zin begint met een. In functieaanduidingen spellen we het woord doorgaans klein.


In bepaalde functieaanduidingen is een hoofdletter uit respect gebruikelijk. Maar wanneer gebruik je hoofdletters nog meer? Eigennamen (ook aardrijkskundige namen) krijgen een hoofdletter. Ook het roulerend voorzitterschap is een functieaanduiding en wordt . Krijgen functieaanduidingen een hoofdletter ? Willem-Alexander ligt het voor de hand om ook daar Koning met hoofdletter te. De naam van de bestemming begint met een hoofdletter en is verder gelijk aan.


Een functie kan ook als functieaanduiding in elke gewenste . Opdracht: Schrijf je een hoofdletter of niet? WE SCHRIJVEN EEN HOOFDLETTER BIJ. Koning is hier een functieaanduiding , daarom geen hoofdletter. Namen van dagen, maanden en jaargetijden krijgen geen hoofdletter.


Functieaanduiding hoofdletter

Bij adressering: de functie-aanduiding krijgt een hoofd letter, afgekorte titulatuur wordt . Hoofdletter of kleine letter? Voluit geschreven functieaanduidingen —12. De Amsterdamse Arena krijgt geen hoofdletter A aan het ein.


Geef zodra een naam wordt geïntroduceerd direct een functieaanduiding , . Zo schrijven veel sollicitanten functieaanduidingen met hoofdletters , terwijl dit niet correct is. Wanneer gebruik je geen hoofdletters ? Een regel tekst die geen zin is ( bijvoorbeeld titels, functieaanduidingen en contactgegevens) . Voor functieaanduidingen is dit niet anders. De plaatsnaam wordt gewoonlijk maar met één hoofdletter geschreven, maar. Als er een hele zin geciteerd wordt, begint het citaat met een hoofdletter , en . Vermeld de achternaam als deze bekend is.


Functieaanduiding hoofdletter

De moet met een hoofdletter. Daarnaast is op plankaart middels een functieaanduiding een gebied . De titel van een vorstelijk persoon krijgt een hoofdletter : Hare Majesteit,. Overige titulatuur en functieaanduidingen krijgen een kleine letter: . Nee, maan is geen naam maar een functieaanduiding. En waarom Mount Everest met hoofdletters en de maan met een niet- hoofdletter ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts