maandag 29 februari 2016

Psychologie hoofdletter

Psychologie hoofdletter

Hoofdletters worden gebruikt met bepaalde soorten zelfstandige naamwoorden, op bepaalde plaatsen in zinnen en met. Namen en titels van mensen . Eigennamen (ook aardrijkskundige namen ) krijgen een hoofdletter. Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Lees hier de belangrijkste regels voor hoofdletters in het Engels.


Dit geldt voor voor- en . Voor namen met voorzetsels of lidwoorden bestaan er twee systemen: In Vlaanderen. Een aardrijkskundige naam schrijf je met een hoofdletter. De eerste letter van een naam.


Voor- en achternamen schrijf je met een hoofdletter. Tussenvoegsels schrijf je met een kleine letter, tenzij er geen voornaam of . Normaal gesproken schrijf je een naam met een hoofdletter. Het is zo vanzelfsprekend dat je er niet eens bij stilstaat. Toch verliest een naam. Dus: Jan, Sint-Maarten, Jan de . Volgens de hoofdregel schrijven we eigennamen met een hoofdletter en soortnamen met een kleine letter.


Het onderscheid tussen eigennaam en soortnaam is . Maar wat is nu precies een naam ? Ook eigennamen als Jan of het Rode Kruis krijgen een hoofdletter. Krijgen namen van dier-, planten- en fruitsoorten een hoofdletter ? Dier-, plant- en fruitnamen zijn soortnamen en krijgen in de regel geen hoofdletter. Bijvoorbeeld bij namen van plaatsen, rivieren en straten. En zin start met een hoofdletter. Hoe schrijf je hoofdletters in namen ? Afleidingen van geografische namen.


Behouden de spelling van het grondwoord ( hoofdletters , spaties, koppeltekens). Gebruik hoofdletters aan het begin van een zin en het begin van een naam. Spel ook afkortingen die zijn afgeleid van een naam met een of meerdere . Dat we een zin beginnen met een hoofdletter weet iedereen en dat we onze namen ermee beginnen is evenmin vaak een probleem. Taal Hoofdletters Hoofdletters zijn grafische signalen, gewoonlijk weergegeven. Voor de namen van a Heidensche goden, engelen, duivelen: Venus, Gabriël,.


Psychologie hoofdletter

Noord-Braband met twee hoofdletters , omdat Braband een eigen naam is. Als u dergelijke namen wilt gebruiken in uw advertenties, moet u eerst een beoordeling. Voorbeelden: overmatig of gekunsteld gebruik van hoofdletters , zoals . Aardrijkskundige namen schrijven we met een hoofdletter , net als de samenstellingen en afleidingen van deze namen.


Daarom heeft de Nederlandse taal als uitgangspunt: géén hoofdletter , behalve als daar een goede reden voor is. Ik heb het tussenvoegsel van zijn achternaam niet met een hoofdletter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts