vrijdag 25 mei 2018

Niet aftrekbare belastingen

Niet aftrekbare belastingen

Aftrekbaarheid als beroepskost. Onroerende voorheffing, aftrekbaar doch niet meer verrekenbaar. Fiscale aftrekbaarheid betekent dat bepaalde kosten geheel of gedeeltelijk in mindering mogen.


Ook de gewestelijke belastingen zijn fiscaal niet aftrekbaar. Welk deel van de kosten is aftrekbaar ?

Apparatuur en instrumenten die niet tot het ondernemingsvermogen horen. Sommige belastingen die uw vennootschap aan het gewest (Vlaanderen, Wallonië, Brussel) moet betalen, zijn niet aftrekbaar. Als verworpen uitgave worden aangemerkt: - De uitgaven die niet aan de hier. Mogen niet als beroepskosten . De Commissie merkt hierbij op dat de niet - aftrekbare btw op een factuur ontvangen van een . De inkomstenbelasting die een vennootschap verschuldigd is op haar belastbare winst kan uiteraard niet als beroepskost worden . Door belastingverhogingen inzake de niet - aftrekbare personen- en vennootschapsbelasting in de voormelde artikelen en dus niet in art.


Wetboek van Vennootschappen wegens de niet of laattijdige neerlegging.

Voor een belastingteruggave moet je zelf kijken wat er te halen valt. Scholingskosten zijn aftrekbaar van de belasting. Reis- en verblijfkosten zijn niet aftrekbaar. Het kabinet is echter van plan om deze fiscale . Eten en drinken dat u voor uzelf nuttigt buiten de deur, waar geen zakelijk belang tegenover staat, zijn privékosten. Deze kosten zijn niet aftrekbaar van uw winst . Je kan de kosten voor kinderopvang inbrengen in je belastingen.


Kind en Gezin niet voor bevoegd is, zijn soms ook aftrekbaar , bv. Hier vindt u een overzicht van de aftrekbare kosten, bedrijfslasten en btw voor. Niet aftrekbare belastingen. Zijn schenkingen dan wel aftrekbaar en dus een aftrekpost van de belasting of een boete misschien?


Bekijk de niet aftrekbare aftrekposten bij . Belastingheffing in het buitenland. Twee broers die met hun bedrijf vier stoelen in een skybox huurden en de daarover betaalde btw probeerden af te trekken bij de . Als zelfstandige betaalt u, net als een werknemer, jaarlijks een belasting op uw inkomen. Bepaalde kosten zijn sowieso niet aftrekbaar.

Niet aftrekbare belastingen

Wanneer mag u uw hypotheekrente aftrekken van de belasting ? De rente is niet aftrekbaar voor het deel van de lening waarmee u bijvoorbeeld meubels . Ten laste genomen RV op dividenden. De kosten die onder het eigen risico vallen, mag je niet aftrekken van de belasting. Ook wettelijke eigen bijdragen zijn niet aftrekbaar. Tip: Klik bij het invullen van uw belastingaangifte ook op de velden met toelichtingen. Kosten die slechts een algemeen gunstige sfeer creëren: niet - aftrekbaar.


Niet aftrekbare belastingen

Hoe betaalt u zo weinig mogelijk belastingen of hoe krijgt u zoveel mogelijk centen terug. Daarbij geldt de betaaldatum, niet de factuurdatum. Zo zijn niet altijd alle kosten volledig aftrekbaar en kun je niet altijd de btw aftrekken.


De beperking treft alleen huiseigenaren die in de hoogste belastingschijf zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts