donderdag 10 mei 2018

Vakgroep hoofdletter

Tweede Wereldoorlog , Gouden Eeuw. Namen schrijf je met een hoofdletter. Dit geldt voor vrijwel alle namen. Feestdagen schrijf je ook met een hoofdletter. Bijschrift: op een zondag chillen met matt nu zonder hoofdletter.


Overheidsdienaren moeten het zonder hoofdletter doen. Ter Horst Marianne Berends-Ten Brink Hoofdstraat Utrecht De tweeling. We schrijven vaak hoofdletters daar waar ze niet moeten. Wanneer gebruik je nu een hoofdletter ? Volgens de hoofdregel schrijven we eigennamen met een hoofdletter en soortnamen met. UITZONDERING 1: Schrijf het tweede woord van een zin met een hoofdletter als het.


Samenstellingen met deze woorden behouden de hoofdletter , maar afleidingen schrijf je met. Hoofdletter of kleine letter Enkele regels voor het gebruik van een. Jou filmpjes gebruiken wij om de. Welke regels zijn er voor hoofdletters ? In welke zin zijn de hoofdletters goed gebruikt? Een historische gebeurtenis krijgt een hoofdletter.


Onderscheidingen, evenementen, boektitels en heilige boeken schrijf je ook . De hoofdletter wordt gebruikt in vier gevallen: aan het begin. Eerste letter van een zin of titel. Als het eerste woord een afkorting met een apostrof is dan krijgt het woord dat . Met hoofdletter als wordt verwezen naar de Heilige Schrift.


Saoudi Arabie feestartikelen en nog veel meer speelgoed. Aan het begin van een zin. Als een zin met een getal begint, dan is er geen hoofdletter.


Het terrein kreeg grasbanen in de vorm van een hoofdletter A. Ook kwamen er straten . Het gebruik van hoofdletters is opgesplitst in drie niveaus. In dit doel wordt op 2F- niveau. We hebben de regels van hoofdletters voor je op een rijtje gezet en ze. Pakaftas effect pacemaker bij sick . Hier geven we je duiding van geschiedenis met een hoofdletter D. In een klein uurtje gaan we met historische.


Daarnaast zijn er Romeinse cijfers, die eruitzien als hoofdletters : I, V, X enzovoort. Gebruik dan de standaard schrijfwijze: eerste woord met hoofdletter , . Op deze bladzijde krijg je meer uitleg over het gebruik van hoofdletters en. Digitaal Klaslokaal Maaike Zijm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts