woensdag 21 november 2018

Wanneer hoofdletter

Wanneer zet je een hoofdletter ? Hoofdletter uit respect 16. Benamingen van plaatsen, windstreken, talen, volkeren. E Een aardrijkskundige naam schrijven we met een hoofdletter.


Elke zin begint met een hoofdletter.

Wanneer hoofdletter

Maar wanneer gebruik je hoofdletters nog meer? Geen hoofdletter gebruikt. Wel of geen hoofdletters bij. Is het Staatssecretaris of staatssecretaris?


Volg de volgende regels voor het bepalen van hoofdletters. Regel 1: Het eerste woord van een zin krijgt . Namen van talen en dialecten krijgen een hoofdletter.

Wanneer hoofdletter

Tiens, Brabants, Engels, Swahili Belgisch-Nederlands, West-Vlaams Na Hoog-, Middel-, Nieuw-, Oud-, . Zinnen beginnen altijd met een hoofdletter. Maar als de zin begint met een cijfer, gaat dat niet, omdat een cijfer geen hoofdlettervariant kent. En zin start met een hoofdletter. Maar er zijn nog andere plaatsen waar je een hoofdletter schrijft.


Hoe schrijf je hoofdletters in namen? HOOFDREGEL 2: Schrijf een eigennaam met een hoofdletter , een soortnaam met een kleine letter. Een eigennaam is de officiële naam waarmee we verwijzen.


Volgens de hoofdregel schrijven we eigennamen met een hoofdletter en soortnamen met een kleine letter. Het onderscheid tussen eigennaam en soortnaam is . Het officiële gebruik van hoofdletters in de Nederlandse spelling is. Een hoofdletter gebruiken we echter wanneer het woord een gebied aanduidt:.


Wanneer hoofdletter

We schrijven U alleen met een hoofdletter om naar een heilige persoon of godheid te verwijzen. Taaladvies, dienst Algemeen Beleid. Woorden als Zuid-Hollan Romeinse Rijk, .

Samengestelde geografische namen. Uitzondering: wanneer de geografische naam niet meer als zodanig. Onjuist hoofdlettergebruik zorgt voor schoonheidsfoutjes in zakelijke teksten. Lees hier de belangrijkste regels voor hoofdletters in het . Daarom heeft de Nederlandse taal als uitgangspunt: géén hoofdletter , behalve als daar een goede reden voor is.


Bijvoorbeeld bij namen. Basisregels - hoofdlettergebruik: We kennen hoofdletters en kleine letters, maar wanneer moet je. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Deze pin is ontdekt door Liyenca. In de Duitse taal zijn er verschillen ten opzichte van de . Français, het land: la France.


Alleen het eerste woord van een zin begint met een hoofdletter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts