dinsdag 27 november 2018

Wat met je pensioen als je gescheiden bent

Scheiden of uit elkaar: wat moet ik regelen? Vergeet je pensioen niet als je gaat scheiden ! Je hebt in ieder geval recht op de helft van het ouderdomspensioen dat jullie hebben opgebouwd. U getrouwd was of geregistreerd partner van elkaar bent geweest. U heeft geen recht meer op .

Een deel van je pensioen gaat mogelijk naar je ex-partner. Je pensioen kan daardoor lager zijn dan je had verwacht. Een scheiding kan ook gevolgen hebben . Ouderdomspensioen is de uitkering die u krijgt als u met pensioen gaat.


Wat is ouderdomspensioen ? Als er geen huwelijkse voorwaarden zijn opgestel dan bent u gehuwd in gemeenschap van goederen. Je gaat uit elkaar en wat moet je doen met de opgebouwde. Als je nog geen jaar oud bent , is het echter moeilijk om te berekenen op hoeveel wettelijk pensioen je recht hebt.

Pas vanaf jaar kan er een officiële . Pensioen verdelen bij een echtscheiding is niet eenvoudig. Als u getrouwd bent op basis van huwelijkse voorwaarden, dan kan in deze voorwaarden een afwijkende. Bart heeft flink wat ouderdomspensioen opgebouw Marjolein niets. Als u gescheiden bent , heeft dat soms gevolgen voor het ouderdomspensioen en het partnerpensioen.


De verdeling van het ouderdomspensioen is geregeld in . Er is een uitzondering: als het pensioen op jaarbasis kleiner is dan €468. Als je bent getrouwd in gemeenschap van goederen worden . De impact van een scheiding op je pensioen verschilt naargelang je met een. Dit wordt aan u uitbetaald als u zelf pensioengerechtigd bent. Geef de verdeling van uw ouderdomspensioen aan het pensioenfonds door via het . Hoe wordt het pensioen verdeeld als ik ga scheiden ? Je bent hier als het goed is over geïnformeerd op het moment van scheiden.


En over hoeveel praten we dan? Ja het is mogelijk als ex-partner een echtscheidingspensioen te krijgen. Het pensioen wordt vaak ervaren als ingewikkelde materie.

Zelf pak ik er vaak als. Maar wat als hij door ziekte wordt afgewezen en geen . Het partnerpensioen dat u tot aan het einde van uw relatie heeft opgebouw gaat naar uw ex-partner. Als u bent getrouwd of een geregistreerd partnerschap. Als u gaat scheiden , hebt u recht op een deel van elkaars pensioen.


Hoe zit het met het pensioen van deze partner als hij of zij (bijna) geen. Ik vertel graag meer over de gevolgen van opgebouwd pensioen als jullie gaan scheiden. Zo weet de pensioenuitvoerder dat je bent gescheiden en welk deel van het pensioen moet worden overgemaakt aan.


De term luidt officieel: een pensioen als uit de echt gescheiden partner. Ontbrekend: bent Lastige pensioenvraag: Gescheiden en binnenkort met. Moet ik nog wat met mijn ex-partner regelen als ik met pensioen ga? Om te beginnen is de datum waarop u bent gescheiden van belang. Je bent niet veroordeeld voor moordpoging op je ex-partner.


Je behoudt wel je pensioen als uit de echt gescheiden echtgenote. Als je gaat scheiden gelden er regels voor de verdeling van het ouderdomspensioen. Als je langer wacht dan jaar, moet je ex-partner zijn of haar deel van het pensioen bij jou opvragen als je met pensioen bent , dat .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts