vrijdag 21 juni 2019

Intracommunautaire levering

Exporteert u vanuit Nederland naar andere EU-landen? Dit noemen wij een intracommunautaire levering. Deze is belast met btw. Wat is een intracommunautaire levering?


Intracommunautaire levering

Een intracommunautaire levering is een verkoop van goederen door een btw- plichtige verkoper aan een btw-plichtige koper die een geldig . Bij een ICL naar een ander EU-land geldt het nultarief . Je afnemer moet BTW afdragen over de intracommunautaire verwerving. De levering van goederen aan een (zakelijke) klant die btw-aangifte doet in een ander EU-lan waar je de btw naar hebt verlegd. Je hebt de btw verlegd.


Dat is wat we intracommunautaire levering noemen. Documenten afleveren binnen een gemeenschap van geregistreerde ondernemingen . Dit wordt bereikt door op de ( intracommunautaire ) levering vanuit Nederland het tarief toe te passen en in het andere EU land belasting te heffen wegens de . Indien u intracommunautaire leveringen van goederen verricht en deze vrijstelt van btw dan kan u voortaan gebruik maken van een . C verbonden is aan de levering die A aan hem. A in Lidstaat in principe een vrijgestelde intracommunautaire levering aan B,. Voorbeeld: Een factuur van februari zal dus evengoed op een levering van 31. Intracommunautaire leveringen van goederen a) Overeenkomsten zonder . Vrij van btw, intracommunautaire levering , art 39bis W. Blijft gelijk met vroeger voor leveringen van goederen binnen de EU.


Intracommunautaire levering

Europese btw-richtlijn: art. De Belgische belastingplichtige verricht geen intracommunautaire levering. Het gaat om een levering met installatie of montage door of voor rekening van de . Is er ook sprake van een intracommunautaire levering als u verkoopt aan een klant in België, maar de goederen levert in een andere . Daar de levering door F aan B kwalificeert als een levering met vervoer vanuit Frankrijk naar Duitslan verricht F een vrijgestelde intracommunautaire levering. De uitreiking van een factuur betreffende een intracommunautaire levering. Bij ketentransacties (ABC-transacties) doet zich vaak de vraag voor in welke schakel de intracommunautaire levering plaatsvindt.


Als goederen eerst tijdelijk . ICL) Levering van goederen vanuit het ene EU-land naar een ander EU-land. Als deze levering leidt tot een belaste intracommunautaire verwerving in het . Leveringen aan bedrijven die gevestigd zijn in andere EU-lidstaten worden aangeduid als intracommunautaire leveringen. Vertalingen in context van intracommunautaire leveringen in Nederlands-Duits van Reverso Context: Om de BTW op intracommunautaire leveringen te . De vrijstelling van de gelijkgestelde intracommunautaire levering in de lidstaat is onderworpen aan een aantal formele voorwaarden, zoals het . Het nultarief geldt als sprake is van een intracommunautaire levering (ICL).


We spreken van een ICL als goederen geleverd worden aan een ondernemer en in . Dan is er geen sprake van een intracommunautaire levering. In dat geval wordt aan u als klant Nederlandse btw in rekening gebracht. Bij een intracommunautaire levering wordt de levering belast met btw. U betaalt de btw dan in het land waar de goederen naartoe gaan.


In dit artikel staan we stil bij de vraag hoe een ondernemer moet bepalen welke levering bij ABC-transacties de intracommunautaire levering is. Levering zonder BTW kan plaatsvinden naar onderstaande landen indien u in het bezit bent van een geldig BTW nummer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts