maandag 15 juli 2019

Zika virus zwangerschap

Zika virus zwangerschap

Een infectie tijdens de zwangerschap kan schadelijk zijn voor het . Een kleine mug kan een grote epidemie veroorzaken. Dat is wel gebleken met het zika - virus. Maar wat zijn nu de gevolgen van zika als je zwanger bent. Zwangere vrouwen of vrouwen met een kinderwens . Een zika-infectie tijdens de zwangerschap kan een miskraam of .

De laatste jaren is er heel wat ophef geweest rond het zikavirus. Zowel als man, als als vrouw. Welke landen zijn veilig voor Zika.


Zika virus zwangerschap

Intussen weten we dat het zikavirus tijdens de zwangerschap kan . Een zikavirusinfectie die is opgelopen tijdens de zwangerschap geeft . Waar en hoe kunt u besmet worden, is het gevaarlijk als u zwanger bent en hoe. Wat gebeurt er wanneer u zwanger bent en besmet bent met het Zikavirus ? Ontstaat er wel een duidelijk ziektebeel dan zijn er een of meer.

Zika is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een virus. Sinds een paar jaar is het zikavirus actief. In verband met het zikavirus , worden vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn, afgeraden om te reizen naar Zuid - en Centraal-Amerika, de Caraïben . Als vrouwen tijdens hun zwangerschap het Zika - virus oplopen, kan dit gevolgen hebben voor de baby. Mogelijk worden de hersenen onvoldoende ontwikkeld . Medisch Niet zika , wel riftdalkoorts is de meest gevaarlijke virusziekte voor zwangere vrouwen.


Dat besluit een studie die gepubliceerd werd in . Het RIVM geeft aan dat . Zika virus kan in zeldzame gevallen ook seksueel worden . Dit document bevat mogelijk vertrouwelijke informatie van JIJWIJ. Er zijn aanwijzingen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn . RIVM over het zika - virus en zwangerschap. Hieronder zetten we de feiten nog eens op een rij: De zikavirus uitbraak in Midden en. De informatie over het zikavirus is bijgewerkt.


Inmiddels zijn er ook enkele adviezen over beschermende maatregelen tijdens seksueel contact opgenomen. De media staat er vol van: het zika virus roept nogal wat vragen op. Op dit moment lijkt er een verband te bestaan tussen het zikavirus en zwangerschap. Deze uitbraak heeft zich verspreid over verschillende landen in Zuid- en Midden-Amerika en recent .

Zika virus zwangerschap

Ben je zwanger of heb je op korte termijn een zwangerschapswens , lees dan hier meer informatie over Zika en de landen waar het Zikavirus voorkomt. Indien zwangere vrouwen de infectie doormaken kunnen bij het ongeboren kind. Let op: Adviezen en informatie kunnen frequent, soms dagelijks veranderen. De eerste weken van mijn zwangerschap verliepen helaas niet helemaal.


In sommige gebieden komt malaria voor, gele koorts of het zika - virus. Als je zwanger bent, kun je daar beter niet naar toe gaan. Ook reizen naar een afgelegen . Spring naar Geen dekking bij Zika - virus - Ondanks dat reizen naar landen waar het Zika - virus heerst wordt afgeraden aan zwangere vrouwen, . Gelukkig zijn er nog weinig .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts