dinsdag 19 januari 2016

Mag je ontslagen worden als je ziek bent

Mag je ontslagen worden als je ziek bent

Als je die inzet, moet er ook echt iets aan de hand zijn. Je werkgever kan een contract per direct opzeggen als daar een dringende reden voor is. Dat heet een ontslag op staande voet. Hij hoeft hiervoor niet eerst.


Uw werkgever geeft vaak een brief mee om het ontslag op staande voet te bevestigen.

Mag je ontslagen worden als je ziek bent

Daarin staat meestal wat de dringende reden voor het ontslag is. Werknemer neemt ontslag op staande voet. Een vrachtwagenchauffeur zegt zijn arbeidsovereenkomst per direct op. Als reden geeft hij zelfbescherming tegen . De kantonrechter oordeelde dat het ontslag op staande voet terecht is gegeven.


Uit de ontslagbrief blijkt dat de dringende reden voor het . Geldige ontslagredenen.

Niet elke misdraging van een werknemer is voldoende reden voor ontslag op staande voet. De misdraging moet voldoende ernstig zijn en wel zodanig dat van. Spring naar Kijk of het ontslag een dringende reden heeft - Een dringende reden is bijvoorbeeld:.


Bij ontslag op staande voet hoeft u geen. Een werkgever mag een werknemer nooit zomaar op staande voet ontslaan. Hier moet echt een dringende redenen voor zijn. De reden of de gevolgen van de . Indien er sprake is van een dringende reden kan de werkgever de. Een ontslag op staande voet is echter slechts in een beperkt aantal gevallen mogelijk.


Wanneer een werkgever ontslag op staande voet wil verlenen, is daarvoor een zogenaamde dringende reden vereist. Er moet immers iets ernstigs (juristen spreken van een dringende reden ) aan de hand zijn, . Direct, althans korte tijd nadat zich de dringende reden heeft voorgedaan en door de . Wat kunnen redenen zijn om ontslag op staande voet rechtsgeldig te doen maken? De arbeidsrecht advocaat van AMS licht toe.


Dit wordt ontslag op staande voet.

Weet u niet goed of de reden van uw ontslag op staande voet rechtsgeldig is? Indien dit niet het geval is, kunt u zich verzetten. Lees meer op Legal Forum!


Of sprake is van een dringende reden voor ontslag op staande voet hangt af van alle omstandigheden van het geval. In de jurisprudentie spelen verschillende . Hoe zit de regeling in elkaar? En kan het ook jou overkomen? Ontslag om dringende redenen heet dat. Kortom, ze meent ziek te zijn, niet uit vrije wil te hebben gehandeld en daarom zou het gegeven ontslag op staande voet niet houdbaar zijn.


Het roken van een jointje. Regelmatig te laat komen. Redenen voor een ontslag op staande voet ? Een foutief uitgevoerd ontslag heeft grote gevolgen! De werkgever moet echter wel een gegronde reden hebben en deze benoemen.


Gaat u een vaststellingsovereenkomst tekenen? Kunt u een ontslag- of transitievergoeding krijgen? En heeft u recht op een uitkering bij ontslag op staande voet ? Daarom vereist de wet dringende redenen voor ontslag op staande voet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts