vrijdag 28 juli 2017

Zomertijd afschaffen gevolgen

Een overgrote meerderheid van Europeanen is voor de afschaffing van de winter - en zomertijd , en wil naar één tijd die het hele jaar geldig is. Als een meerderheid van de EU-landen ook voorstander blijkt van afschaffing , dan is de zomertijd verleden tijd en zullen we het hele jaar door . U heeft het vast al gemerkt, ook dit weekend verzetten we weer gewoon de klok naar zomertijd. Maar wat is er dan gebeurd met de beslissing . En houden we onze tijden om te werken, leuke dingen te doen en te slapen hetzelfde? Want het afschaffen heeft nogal wat gevolgen. Twee keer per jaar verzetten we de klok.


Eind maart een uurtje vooruit en zeven maanden later weer. Zaterdagnacht gaan de klokken weer op wintertijd. Op dit moment is een discussie gaande in Nederland en Europa om te stoppen met twee . De klok zal ook de komende jaren nog regelmatig een uur verzet worden: voorlopig komt er geen einde aan de zomer - en wintertijd.


Al jaren is er discussie over de zomer - en wintertijd. Dit weekeinde is de zomertijd weer voorbij, de klok gaat een uur terug. Moet de zomertijd afgeschaft worden of niet? De afgelopen maand gaven miljoen inwoners van de EU hier hun mening over. Bij afschaffing wordt het óf in de zomer te vroeg donker, óf in de winter pas na uur licht.


Dit komt de verkeersveiligheid niet ten goede en het . Laatst hebben we de klok verzet. Voor een van de laatste keren, zoals het lijkt, want er zijn plannen om Europees de zomer - en wintertijd af te . De EU-landen en het Europees Parlement moeten wel eerst bedenken of ze überhaupt de winter- en zomertijd willen afschaffen. De Vlaams regering laat een onderzoek doen naar de gevolgen van een definitieve keuze voor de zomertijd of voor de wintertijd. Verschillende studies hebben uitgewezen dat er niet wordt bespaard en dat de invoering van de zomertijd talrijke nevengevolgen heeft.


Er wordt al een lange tijd gesproken over het afschaffen van de zomer - en wintertijd. De landen mogen kiezen welke tijd ze het hele jaar door . Commissie wil omschakeling . Maar als je wéét hoeveel negatieve gevolgen afschaffing heeft, dan is . Ieder jaar weer laait de discussie op over het nut van een zomer - en. Als we de wintertijd zouden afschaffen , is het extreem lang donker in de . De zomertijd is niet meer nodig.


Mensen hebben er meer last van dan dat het nut heeft. Afschaffen zomertijd heeft negatieve invloed op sportdeelname in. De discussie rondom de afschaffing van de zomertijd of wintertijd is nog steeds hot-topic.


Maar welke gevolgen heeft dat eigenlijk voor de . Europarlement gaat stemmen over afschaffen zomertijd. De beoogde energiebesparing zou volgens een werkgroep van het Europees parlement niet wordt . Het uur meer daglicht . In het laatste weekend van maart . Omschakeling van zomertijd naar .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts