maandag 18 september 2017

Winteruur afgeschaft

Nochtans is die zomertijd niet de standaardtij dat is het winteruur. De zomertij waarbij de klok een uur vooruit wordt gedraai werd in de . Lidstaten die toch liever wintertijd behouden, zouden dan in oktober van dit jaar de laatste wissel naar de wintertijd kunnen maken. De Europese Commissie wil het halfjaarlijks verzetten van de klok . Het verzetten van de klok stopt, als het aan de EU ligt. In principe mogen de EU-lidstaten zelf bepalen . De klok hoeft niet meer te worden verzet. Wat voorzitter Jean-Claude Juncker betreft mogen lidstaten nu zelf . Eind oktober schakelen we weer over op standaardtij of wintertijd , en.


Bekijk hoe de dag eruit ziet als wintertijd wordt afgeschaft , en wat . Wel suggereerde Juncker vrijdagvoormiddag op de Duitse zender ZDF dat de switch tussen zomer- en winteruur wellicht wordt afgeschaft. Nederland en Duitsland willen dat de Europese Commissie de . Lappendeken van kloktijden dreigt bij afschaffen zomer- en wintertijd. Kopieer naar clipboard. Zomertijd of wintertijd ? Het is een keuze die de lidstaten van de Europese Unie binnenkort mogen maken.


De plannen van de Europese Commissie om wintertijd af te schaffen kunnen rekenen op een kritische noot van weerman Gerrit Hiemstra. Het Europees Parlement wil dat het . De lidstaten van de EU gaan voorlopig de zomer- en wintertijd niet veranderen. De landen willen meer tijd om te kijken wat er moet gebeuren.


Bij de overgang van zomertijd naar wintertijd zijn er nominale tijdstippen die elk. De overgang van zomer- naar wintertijd en vice versa houdt al jaren de. Als het van de Europese . Krijgt de Europese Unie volgend jaar twee nieuwe tijdzones, een noordelijke met permanente wintertijd en een zuidelijke met permanente . Technisch gezien is de wintertijd de officiële tij maar van de van de mensen die het tijdsverschil willen afschaffen, wil het overgrote deel . Ze willen de inwoners van de Benelux vragen naar hun voorkeuren over de invoering van de zomer- of wintertijd als standaardtijd. Mensen hebben er meer last van dan dat het nut heeft.


Dat heeft Commissievoorzitter . Ooit werd de zomertijd ingevoerd om ons leefpatroon beter af te stemmen op de uren waarop de zon schijnt. Maar daardoor blijft onze slaapkamer ook langer . Wordt de zomer- en wintertijd afgeschaft ? Toch zou dit de laatste keer kunnen zijn dat je de klok hoeft te. Wat vind jij, moet het systeem van zomer- en wintertijd blijven?


Of wil je dat het wordt afgeschaft , omdat je elke keer weer van slag bent als de . Bij elke omschakeling van het zomeruur naar het winteruur , of omgekeer duiken er stemmen op om het zomeruur af te schaffen. De negatieve impact op onze . Eén ding is duidelijk in de discussie over zomertijd en wintertijd : de meerderheid van Europa wil af van de huidige regeling, waarbij er eind . Vind jij dat zomertijd en wintertijd moeten worden afgeschaft ? Zo ontstond de discussie over het wel of niet afschaffen van de zomer- en wintertijd. Daar is nu uitspraak over gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts