donderdag 28 december 2017

Namen met hoofdletters

In Nederlandse namen krijgen tussenvoegsels als van, de en der geen hoofdletter als er een ander deel van de naam – de voornaam, . Waar komen de hoofdletters in de Belgische naam patsy van der meeren? Hoe een Belgische achternaam geschreven wordt, hangt af van de . Bij achternamen met een tussenvoegsel krijgt dit tussenvoegsel een hoofdletter als er geen naam of voorletter(s) vooraf gaan. Daarnaast begint het deel van de . Persoonsnamen krijgen een hoofdletter.

Namen met hoofdletters

In Vlaanderen behouden lidwoorden en voorzetsels van persoonsnamen altijd hun officiële schrijfwijze. Het voorzetsel of lidwoord krijgt een hoofdletter als er geen naam of voorletter aan voorafgaat. B (1) De voornaam en de familienaam van een persoon schrijven we met een hoofdletter.


Namen met hoofdletters

Volgens de hoofdregel schrijven we eigennamen met een hoofdletter en soortnamen met een kleine letter. Het onderscheid tussen eigennaam en soortnaam is . Maar wat is nu precies een naam ? Ook eigennamen als Jan of het Rode Kruis krijgen een hoofdletter. Krijgen namen van dier-, planten- en fruitsoorten een hoofdletter ? Dier-, plant- en fruitnamen zijn soortnamen en krijgen in de regel geen hoofdletter.

Bijvoorbeeld bij namen van plaatsen, rivieren en straten. En zin start met een hoofdletter. Hoe schrijf je hoofdletters in namen ? Afleidingen van geografische namen. Behouden de spelling van het grondwoord ( hoofdletters , spaties, koppeltekens).


Gebruik hoofdletters aan het begin van een zin en het begin van een naam. Spel ook afkortingen die zijn afgeleid van een naam met een of meerdere . Hoofdletters worden gebruikt met bepaalde soorten zelfstandige naamwoorden, op bepaalde plaatsen in zinnen en met. Eigennamen (ook aardrijkskundige namen ) krijgen een hoofdletter. Namen en titels van mensen . Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk.


Lees hier de belangrijkste regels voor hoofdletters in het Engels. Dit geldt voor voor- en . Voor namen met voorzetsels of lidwoorden bestaan er twee systemen: In Vlaanderen. Een aardrijkskundige naam schrijf je met een hoofdletter. De eerste letter van een naam.


Voor- en achternamen schrijf je met een hoofdletter. Tussenvoegsels schrijf je met een kleine letter, tenzij er geen voornaam of .

Namen met hoofdletters

Normaal gesproken schrijf je een naam met een hoofdletter. Het is zo vanzelfsprekend dat je er niet eens bij stilstaat. Toch verliest een naam. Dus: Jan, Sint-Maarten, Jan de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts