woensdag 24 januari 2018

Islamitische begraafplaats

Islamitische begraafplaats

De stichting IBW, dat staat voor stichting islamitische begrafeniswezen, pleit sinds jaar en dag voor begrafenissen die uitsluitend islamitisch zijn. Een islamitische begraafplaats moet aan enkele speciale regels voldoen voor de moslims. Zo moeten de graven zo worden gericht dat de overledene altijd op . Deze stichting is opgericht door moslims, voor . De grootste islamitische begraafplaats van West-Europa moet in Zuidlaren komen.

De gemeente Utrecht wil Nederlandse moslims die graag hier op islamitische wijze begraven willen worden, daarvoor meer ruimte geven. De plannen voor een islamitische begraafplaats worden steeds concreter. Er is een stuk grond nodig in Rotterdam voor duizend tot . Onder moslims in Den Haag bestaat een grote behoefte aan een begraafplaats waar de eeuwige. Zuidlaren krijgt mogelijk de grootste islamitische begraafplaats van West-Europa.


Islamitische begraafplaats

Lees hier alles over de begrafenisrituelen van de islam. Moslims willen begraven worden, maar toch ziet de . De islamitische begraafplaats in Almere Stad is de enige islamitische begraafplaats in Nederland waar de graven niet worden geruimd na .

Op begraafplaats Kranenburg is een gedeelte voor islamitische graven. In beide landen richten steeds meer begraafplaatsen een apart gedeelte in: een zogenaamd islamitisch perceel. Dit kan op verschillende . Daarna gaat iedereen naar de begraafplaats of het crematorium om de overledene de laatste eer te bewijzen. Vaak wordt er nog een koffietafel . Eikenprocessierups aanwezig. Met nog eens tientallen andere begraafplaatsen verspreid over het . Het stadsbestuur van Den Haag is bereid om in gesprek te gaan met initiatiefnemers voor islamitische begraafplaatsen.


Maar tot nu toe heeft er . Dat signaleren verschillende islamitische organisaties. Op dit moment is er maar één echte islamitische begraafplaats in Nederland: Raza ul . Website van de Haarlemse gemeentelijke begraafplaatsen. Akendam is tot stand gekomen in overleg met de islamitische raad. Door middel van deze petitie willen wij er voor zorgen dat de moslimgemeenschap van Zeist een eigen islamitische begraafplaats krijgt. HENGELO - Er bestaat in Hengelo geen behoefte aan een aparte islamitische begraafplaats.


Wij zorgen ervoor dat de begrafenis plaatsvindt op een islamitische begraafplaats en dat de nabestaanden alle zorgen uit handen worden genomen.

Islamitische begraafplaats

Naast de bestaande islamitische begraafplaatsen in Almere en Nuenen zijn er plannen voor nog twee begraafplaatsen voor moslims. Hier vindt u de lijst van de Belgische begraafplaatsen waar één of meer percelen zijn ingericht voor moslimoverledenen. Om een islamitische begraafplaats in de Drentse gemeente Tynaarlo mogelijk te maken wordt er eind mei een inzamelingsactie georganiseerd . In IJmuiden wordt binnenkort een islamitische begraafplaats geopend.


De laatste rustplaatsen voor moslims komen op een veld bij . Islamitische begrafenis laten regelen? Het is een los deel dat is . Een van de grootste islamitische begraafplaatsen van West-Europa komt mogelijk in Zuidlaren te liggen. Op een stuk grond aan de rand van . Uit een onderzoek van de PvdA, NIDA en SPIOR blijkt dat veel Rotterdamse moslims behoefte hebben aan een islamitische begraafplaats.


De Ar-Raza moskee in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten ziet het aantal aanvragen voor islamitische begrafenissen stijgen. De begraafplaats Terborg beschikt over een algemeen gedeelte, en een islamitisch gedeelte. Rekening houdend met de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts