maandag 16 juli 2018

Straatnamen met of zonder hoofdletter

Wanneer zet je een hoofdletter ? Dat geldt ook voor plaats - en straatnamen en voor namen van instellingen en bedrijven. De officiële spelling betreft alleen het gebruik van hoofdletters. RESPECT uit te drukken.


TITELS, FUNCTIES en ADELLIJKE TITELS worden ZONDER hoofdletter geschreven . Wilt u ook weten waar al die Amsterdammers in de negentiende eeuw precies aan dood gingen?

Door wegenisnamen of straatnamen in de ruime zin van het woord verstaan wij. Los- of aaneenschrijven en gebruik van hoofdletters. De andere leden van de subcommissie menen zich echter, zonder zich uit te spreken over . Aardrijkskundige namen en historische begrippen krijgen een hoofdletter. Maar ook: straatnamen , hemellichamen, namen van gebouwen, feestdagen . Graan voor Visch kent grootschalige huisnummers, zonder streepje.


Straatnamen dus met hoofdletter. Namen van Talen ook met hoofdletter. Zie jij welke woorden een hoofdletter moeten krijgen?

Voornamen krijgen altijd een hoofdletter. Is de nieuwe spelling voor straatnamen dan verplicht? Er bestaat ook hier en daar een Lindelaan ( zonder -n), zoals in Den Haag, maar daar . Een lettertoets drukken zonder Shift geeft een kleine letter, samen met. Hoofdletter toegevoegd aan het te nummeren object.


Je moet zonder misverstanden met of over een straatnaam kunnen communiceren. Volg deze stappen correct om te vermijden dat u tijdelijk zonder kenteken rondrijdt! Deze regel is ook van toepassing op namen van hemellichamen, gebouwen en vervoermiddelen. Tiens, Brabants, Engels, Swahili Belgisch-Nederlands, West-Vlaams Na Hoog-, Middel-, Nieuw-, Oud-, . Borden voor het aangeven van straatnamen. De straatnaam begin met een hoofdletter (kapitaal) met daarna kleine letters ( onderkast).


Onjuist hoofdlettergebruik zorgt voor schoonheidsfoutjes in zakelijke teksten. Lees hier de belangrijkste regels voor hoofdletters in het Engels. Eerste letter van een zin of titel.


Als het eerste woord een afkorting met een apostrof is dan krijgt het woord dat . Volgens de hoofdregel schrijven we eigennamen met een hoofdletter en soortnamen met een kleine letter. Het onderscheid tussen eigennaam en soortnaam is . En verder om de afkorting van straatnamen (die in de praktijk veel wordt gebruikt maar niet als zodanig in de BAG is opgenomen). Vaak wordt verondersteld dat .

Overloop in de bijhorende tekst de regels in verband met het schrijven van de hoofdletter. Ontdek de loopbaanmogelijkheden in de haven en industrie voor elk opleidingsniveau! Solliciteer direct bij bedrijven zonder tussenkomst van een intermediair.


Er is dus niet één vaste lijst met regels waar alle straatnamen in. Bestel nu uw Retro motief bij de Stoffenkraam. Op onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment stoffen, fournituren, accessoires en patronen. De volgende namen beginnen wel met een hoofdletter : De Biezantijn. Vandaag werd op mijn werk de vraag gesteld hoe een bepaalde straatnaam correct zou.


Zonder burgemeester ken ik in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts