dinsdag 29 januari 2019

Zelfstandige in hoofdberoep

Zelfstandige in hoofdberoep

Als zelfstandige moet je aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Xerius vertelt jou wat dat betekent in de categorie “ hoofdberoep ”. Goed om weten: De tijd die je als bijberoeper aan je zelfstandige activiteit besteedt of het inkomen dat je er uit haalt, speelt op zich geen rol. De berekening voor je sociale bijdragen is verschillend voor zelfstandigen in hoofdberoep en zelfstandigen in bijberoep. Bereken hier hoeveel je betaalt. Liantis legt de verschillen uit, geeft . Een zelfstandige oefent een winstgevende beroepsactiviteit uit zonder daarbij aan een werkgever te zijn verbonden met een arbeidsovereenkomst.


Zelfstandige in hoofdberoep

Kies je voor een leven als zelfstandige in hoofdberoep , dan zit dit je rechten en plichten. Spring naar Verlaagde minimumbijdrage voor bepaalde starters in. Bent u net gestart met uw zelfstandige activiteit in hoofdberoep ? Als u geen (of onvoldoende) rechten op sociale zekerheid opent via een ander statuut, dan wordt uw zelfstandige activiteit beschouwd als hoofdberoep. Zelfstandige in bijberoep worden, is de uitgelezen manier om een nieuw professioneel project uit te testen zonder je hoofdberoep op te geven. U kunt zelfstandige zijn in hoofdberoep of in bijberoep.


In hoofdberoep betekent dat uw zelfstandige activiteit uw belangrijkste bezigheid is. Een zelfstandige in hoofdberoep is ieder natuurlijk persoon die een activiteit uitoefent dat een beroepsinkomen kan opleveren zonder dat hij of zij daarvoor . De eerste drie jaar na je start als zelfstandige betaal je eerst een voorlopige. Je bent gestart als zelfstandige in hoofdberoep , eventueel na een periode als . Naast de zelfstandigen zijn ook de helpers (behoudens enkele uitzonderingen) onderworpen aan het sociaal statuut der zelfstandigen.


Je bent onderworpen aan het sociaal statuut der zelfstandigen in hoofdberoep , wat sociale rechten en plichten met zich meebrengt. Vooraleer je echt van start gaat, moet je bepalen voor welk statuut je kiest. Je kan kiezen om als zelfstandige te werken in hoofdberoep , bijberoep, helper of als . Als uw zelfstandige activiteit uw enige bron van inkomsten is (voltijdse uitoefening), bent u zelfstandige in hoofdberoep. U bent onderworpen aan het sociaal . Of je start als zelfstandige in hoofdberoep of in bijberoep is een keuze die afhangt van een aantal criteria. Naargelang de noden, normen en . Je wordt zelfstandige in hoofdberoep of in bijberoep.


Wat moet je doen om in orde te zijn? Alles bij elkaar bedragen die kosten om zelfstandige in hoofdberoep te worden nog geen €85. Niet onoverkomelijk dus.


Zelfstandige in hoofdberoep

Vanaf dan kunt u onder uw eigen . Een zelfstandige is een persoon die een winstgevende beroepsactiviteit uitoefent , zonder daarbij gebonden te zijn door een . Er komt heel wat kijken bij starten als ondernemer. Start je als zelfstandige in hoofdberoep ? Of houd je het bescheidener als zelfstandige in bijberoep? Als de zelfstandige activiteit uw voornaamste of enige bezigheid is, dan bent u zelfstandig in hoofdberoep. Als u naast uw zelfstandige activiteit loontrekkende of. Zelfstandige in hoofdberoep Ieder natuurlijk persoon die een activiteit uitoefent, dat een beroepsinkomen kan opleveren, zonder hiervoor verbonden te zijn door.


Als je in België een professionele activiteit start zonder dat je gebonden bent aan een arbeidscontract of een statuut, word je als zelfstandige. Of u nu zelfstandige bent in bijberoep of in hoofdberoep , u moet verplicht aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds en sociale bijdragen . Ik ben sinds juli zelfstandige in hoofdberoep (freelancer bij een krant). Wettelijke verplichtingen.


Dat kan, door toepassing van artikel voor de gelijkschakeling van hoofdberoep naar . Dat moet ten laatste op de dag dat je start met je zelfstandige activiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts