En zin start met een hoofdletter. Maar er zijn nog andere plaatsen waar je een hoofdletter schrijft. Hoe schrijf je hoofdletters in namen? Wanneer zet je een hoofdletter ? Maar wanneer gebruik je hoofdletters nog meer?
Geen hoofdletter gebruikt. Wel of geen hoofdletters bij. Hoofdletters of kleine letters? HOOFDREGEL 2: Schrijf een eigennaam met een hoofdletter , een soortnaam met een kleine letter.
Een eigennaam is de officiële naam waarmee we verwijzen. Woorden als Zuid-Hollan Romeinse Rijk, . We schrijven vaak hoofdletters daar waar ze niet moeten. Voor- en achternamen schrijf je met een hoofdletter. Uitlegvideo voor het gebruik van hoofdletters. Aan het begin van een zin.
Bij namen van personen of instellingen: de Rabobank, Peter op den Velde. De spelling volgt dan vaak het donorprincipe en hanteert de schrijfwijze zoals. Een hoofdletter gebruiken we echter wanneer het woord een gebied aanduidt:.
Namen schrijf je met een hoofdletter , dat is logisch. Maar woorden die van namen zijn afgelei schrijf je met een kleine letter. De naam van een volk of een lid daarvan wordt met hoofdletter gespeld.
Namen van talen en dialecten krijgen een hoofdletter. Tiens, Brabants, Engels, Swahili Belgisch-Nederlands, West-Vlaams Na Hoog-, Middel-, Nieuw-, Oud-, . Deze pin is ontdekt door Liyenca. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest.
Met hoofdletter als wordt verwezen naar de Heilige Schrift. Bij afkortingen van eigennamen geldt de schrijfwijze die de organisatie zelf hanteert: PvdA, BuZa. Van namen afgeleide woorden . Als je in een stuk een organisatie zet, schrijf je het de eerste keer voluit, daarna mag het afgekort:.
En wanneer komt er geen hoofdletter na een dubbele punt? Afkortingen worden vaak met hoofdletter geschreven, maar dit is niet in alle gevallen nodig. Om de correcte schrijfwijze te vinden van een . Duitse teksten vallen op door veel hoofdletters.
Het lijkt soms of alles belangrijk is of beklemtoond wordt. Het schrijven van hoofdletters hangt af van enkele regels. Doorloop deze regels grondig. Ik schrijf een hoofdletter : - in het begin van. Daarom heeft de Nederlandse taal als uitgangspunt: géén hoofdletter , behalve als daar een goede reden voor is.
Bijvoorbeeld bij namen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.