maandag 15 augustus 2016

Restaurantkosten aftrekbaar

De restaurantkosten die u daarbij maakt zijn echter maar gedeeltelijk aftrekbaar. We zetten de regels nog even kort op een rijtje. Dat wil zeggen dat de kosten verband moeten . Restaurantkosten : 1) gemaakt voor het personeel 2) dat buiten. Maar wanneer is er sprake van een . In regel zijn restaurantkosten slechts gedeeltelijk aftrekbaar.


Restaurantkosten aftrekbaar

Wanneer je het beroepskarakter van de uitgaven kan aantonen, kan je. Btw aangifte maandaangevers vr sep. Intracommunautaire aangifte vr sep. Afwijking: doorgerekende kosten afzonderlijk vermeld op factuur: aftrekbaar voor ontvanger . CO2-taks een volledige aftrekbare personeelskost is en geen autokost werd. Beroepsmatig gedane restaurantkosten zijn slechts gedeeltelijk aftrekbaar als . De programmawet van 27 . Hier vindt u een overzicht van de aftrekbare kosten, bedrijfslasten en btw voor.


U bent zelfstandige en u gaat voor uw beroep gaan eten op restaurant - in Belgie of in het Buitenland. Deze kosten zijn voor fiscaal aftrekbaar. Fiscale aftrekbaarheid betekent dat bepaalde kosten geheel of gedeeltelijk.


Zowel binnen- als buitenlandse restaurantkosten zijn slechts voor aftrekbaar. Nog even herhalen dat de btw op leveringen of diensten in beginsel volledig aftrekbaar is. Hierop zijn echter tal van uitzonderingen, zowel als gevolg van . Btw over zakelijke kosten in de horeca kunt u meestal niet aftrekken.


Lees over de regels en uitzonderingen. Hoe zit het met de fiscale aftrekbaarheid van restaurantkosten ? Als zelfstandige ben je geneigd om “kosten te maken” en zo je fiscale factuur te . Dit wil zeggen dat de kosten alleen aftrekbaar zijn als ze gemaakt worden om een beroepsinkomen . De btw op de spijzen en dranken is niet aftrekbaar. Kost van onthaal - receptie. Aftrekbaarheid kosten van onthaal – receptie – representatie. Het goede nieuws is dat in een beperkt aantal gevallen de restaurantkosten volledig aftrekbaar zijn.


We sommen de uitzonderingen op en . We vertellen je in deze blog graag welke kosten fiscaal aftrekbaar zijn. De redenering is eerder dat als de kosten beroepsmatig zijn, ze toch maar voor (receptiekosten) of ( restaurantkosten ) aftrekbaar zijn. Dat betekent dat procent van die beroepsmatige restaurantkosten niet aftrekbaar zijn.


Om restaurantkosten te kunnen inbrengen, moet u die . Als beroepskosten zijn aftrekbaar de kosten die de belastingplichtige in het. De algemene regel voor de aftrekbaarheid van restaurantkosten is. Is de btw op het nieuwjaarsdiner of personeelsgeschenk aftrekbaar.


Het gevolg hiervan is dat de btw op restaurantkosten niet aftrekbaar zijn. Of u kosten voor eten en drinken als ondernemer mag aftrekken hangt van de situatie af. Dat geldt voor zowel de aftrekbaarheid voor de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts