maandag 10 oktober 2016

Vlag rood wit rood

Vlag rood wit rood

Dit artikel is een overzichtsartikel betreffende vlaggen. De rood - wit - rode vlag komt sinds de late middeleeuwen in de Letse geschiedenis voor. De legende zegt dat het ontwerp afkomstig is van een doek waarin een . Hieronder vindt men een lijst van alle vlaggen van elk land in de wereld.


Vlag rood wit rood

Vlag van het Derde Protcol van het Rode Kruis. Vlaggen van alle staten soort aan vele categorieën. Informatie over staten en locaties. De vlag van Denemarken heeft een kruis aan de rechterkant. De achtergrondkleur is rood en het kruis is wit.


Het vertegenwoordigt het Noordse kruis, dat . De vlag heeft groene, rode , witte en zwarte horizontale banden en een gele ster in een blauwe driehoek. De ster staat voor eenhei de zwarte strook staat voor . De nationale driekleur ( wit , groen en rood ) verwijst naar het oude Bulgaarse leger. De rode kleur van de vlag stelt ofwel de sombere hemel voor waaraan de . Betekenis van de vlag van Algerije: De rode ster en de halve maan. In de 19- eeuw was een witte vlag al het symbool dat werd gebruikt door . E r zijn verschillende interpretaties van waar de vlag van Rusland symbool voor staat. Er wordt gezegd dat de drie kleuren van de vlag : rood , wit en blauw, door . Deze vlag bleef gehandhaafd onder het Oostenrijkse Huis.


Vlag rood wit rood

Naast de Nederlandse vlag heeft Gouda ook zijn eigen vlag. Deze bestaat uit de combinatie rood - wit - rood. D e vlag heeft die gelijke horizontale lijken in de kleur rood en de middelste is wit en in het midden staat het Oostenrijkse wapen.


De Surinaamse vlag is een belangrijk symbool voor ons land. De kleuren van de vijf horizontaal lopende balken zijn onderscheidenlijk groen, wit, (helder) rood , wit , groen. De (helder) rode kleur is samengesteld uit vier delen helderoranje.


Het makkelijkst is natuurlijk een kleurtje of twee. Neem de landenvlag van Indonesië bijvoorbeeld: horizontale strepen in het rood wit. Rood staat voor moe wit . Koop hier de Belgische vlag van 1x cm.


De vlag bevat een gleuf waarmee die makkelijk over een paal kan gegleden worden. Bloemenkrans rood - wit. Van oudsher is een van de krachtigste symbolen van Maastricht de witte vijfpuntige ster op een rood vlak.


Op vlaggen waarmee men zich wilde onderscheiden . De officiële kleuren zijn: helder vermiljoen, wit en kobaltblauw. Heb je je wel eens afgevraagd waarom de Nederlandse vlag rood , wit , blauw is? Horizontale driekleur in rood , wit en blauw, met verhouding tussen hoogte en lengte van 2:3. Met het invoeren van een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts