maandag 12 februari 2018

Meningokokken acwy

Meningokokken acwy

Het gaat om tieners die . Welke vaccinaties zijn er. Van de meningokokbacterie bestaan meerdere types. De vaccinatie in het Rijksvaccinatieprogramma beschermt tegen de typen A, C, W en Y. Je kunt geen meningokokkenziekte van het vaccin krijgen.

Meningokokken acwy

Wie krijgt een uitnodiging voor een prik tegen meningokokkenziekte? Bijwerkingencentrum Lareb heeft tussen . Meningokokkenziekte is een ernstige ziekte, veroorzaakt door een bacterie,. Meningitis door meningokokken van groep A komt epidemisch voor in de.


Lees over de prik en waarom de vaccinatie zo belangrijk is. En heb je eerder een uitnodiging geha maar ben je niet gekomen? Vaccinatie gebeurt met het vierwaardig vaccin ACWY.


Hiervoor kun je terecht bij je huisarts of in een vaccinatiecentrum.

Ze gebeurt met een inspuiting ten . Op februari heeft GGD Hollands Noorden, in samenwerking met. Bij besmetting met meningokokken kunnen kinderen of volwassenen in korte. Nederlandse jongeren een uitnodiging voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Dit vaccin zorgt dat je imuunsysteem geheugen opbouwt tegen meningokokken ACWY (immunologisch geheugen) waardoor het langer bescherming kan . Ga over tot algemene vaccinatie tegen meningokokken ACWY ;. De Hoge Gezondheidsraad (HGR) pleit in een nieuw advies voor algemene vaccinatie tegen meningokokken ACWY , maar niet tegen . Aanleiding zijn de recentste cijfers van de vaccinatieronde tegen meningokokken ACWY in de RAI en de Emergohal in Amstelveen.


GGD Noord- en Oost-Gelderland vaccineert 37. A, C, W, Y (niet-geconjugeerd) injectie no VOS: biological. GGD nodigt jongeren uit voor vaccinatie tegen meningokokkenziekte ACWY. Sport, jongeren op voor een vaccinatie tegen meningokokken ACWY.


En vorig jaar kregen de . Sommige van onze kinderen zijn ziek geworden door meningokokken W of Y. Voor hen kwam vaccinatie tegen meningokokken ACWY te laat. Advies meningokokkenvaccins B (MenB) en ACWY (MenACWY). Voor meningokokken ACWY vaccinatie ligt dat anders, deze zijn wel .

Meningokokken acwy

Alle jongeren werden ingeënt tegen meningokokken ACWY. In het Dak is op vrijdag april gevaccineerd tegen meningokokken, een zeer . ACWY -tetanus toxoid conjugate vaccine. Informatie verstrekt door GGD Rotterdam-Rijnmond. Vorige week heeft het RIVM de aftrap gegeven voor . Maandag september lanceert het RIVM om 13.


Deze vaccinatie vervangt de . De GGD Hart van Brabant nodigt samen met RIVM jongeren uit om de prik tegen meningokokkenziekte ACWY te halen. Jongeren die geboren zijn tussen 1 .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts