donderdag 14 juli 2016

Ggd zika

Een infectie met het Zika - virus verloopt in ongeveer driekwart van de gevallen zonder symptomen. Krijgt iemand wel klachten dan lijkt dat . Zika epidemie neemt af in Midden- en Zuid Amerika. De ziekte zal waarschijnlijk wel blijven voorkomen. Volg de adviezen van het RIVM.


Het zikavirus is een virus dat de ziekte zikakoorts veroorzaakt. Deze mug komt van nature niet voor in Nederland. Vraag dan advies bij je behandelend arts of de GGD. Bekijk het actuele overzicht van landen met het. RIVLanden waar zika voorkomt . Als u afgelopen weken in één van deze gebieden bent geweest en u heeft nu klachten die kunnen passen bij het zika -virus, neem dan contact op met uw . Hoe wordt zika overgedragen?


Gezond op Reis - GGD Reizigersvaccinatie - Zwanger op Reis. Zika en de landen waar het Zikavirus voorkomt. Inmiddels is de epidemie op zijn retour, het aantal nieuwe ziektegevallen in Latijns-Amerika is sterk afgenomen. Zika zal hier waarschijnlijk, net als in andere. Ook de GGD krijgt tientallen vragen over het zikavirus.


Ggd zika

We hebben voor u de meeste gestelde vragen op een rij gezet. In sommige gebieden komt malaria voor, gele koorts of het zika -virus. Als je zwanger bent, kun je daar beter niet naar toe gaan. Ook reizen naar een afgelegen . Meer informatie over zika en over het advies seksuele overdracht van het. GGD , Hepatitis B-patiënten en mensen uit hun directe omgeving.


De gelekoortsmug en de denguemug verspreiden het zikavirus en veroorzaken zikakoorts. Er zijn een aantal infectieziekten die mogelijk gevaarlijk zijn voor de zwangere vrouw of voor het (ongeboren) kind. Op deze pagina vind je informatie over de . Voor advies over reisvaccinaties kunt u terecht bij de GGD , een regionaal.


Ggd zika

Fris je kennis over malaria en vier andere infectieziekten op. Verbeter je advies aan de reiziger over deze ziekten die door muggen worden overgedragen. Bent u zwanger of wilt u zwanger worden en wilt u binnenkort op reis naar een gebied waar Zika heerst? Bespreek dit dan met uw arts of met ons team . Artsen die een gecompliceerde infectie met het zika -virus vaststellen, moeten dit vanaf november verplicht binnen één werkdag melden bij de . This searchbox can search for text and words, by clicking on the icon on the search bar it can be switched from search. Wilt u informatie ontvangen van de GGD , heeft u suggesties of opmerkingen over de website of heeft . De GGD Fryslân vindt dat de media een hype maken van het Zika -virus.


Arts infectieziekten Peter van der Tas zegt dat Friezen zich echt geen . In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je. Midden en Zuid Amerika het zogenaamde Zika virus. Zika op Curaçao, wat is de stand van zaken. En hoe voorkom je dat je besmet wordt? Is Zika een reden om niet naar Curaçao te gaan?


Ggd zika

WILLEMSTAD — “Zodra er zich een verdacht geval voordoet, zal er meteen een contactopsporing plaatsvinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts