vrijdag 8 juli 2016

Sneeuwbalmethode zoekstrategie

Om gestructureerd te zoeken naar literatuur heb je een zoekstrategie nodig. De sneeuwbalmethode is een bekende en beproefde methode voor . Sneeuwbalmethode : zoeken op basis van de kenmerken van een publicatie die je al hebt gevonden. Dus je zoekt bijvoorbeeld andere artikelen van . Bij de sneeuwbalmethode maak je gebruik van literatuurverwijzingen.


Je gebruikt de literatuurlijst van een tekst om verder te zoeken. De literatuurverwijzingen . Je zoekstrategie bepaalt wat je zoekt, waar je dat doet en hoe je dat. Hier vind je andere relevante bronnen voor jouw onderzoek (de zogenaamde sneeuwbalmethode ). Zie je een bepaalde auteursnaam vaak . Met de sneeuwbalmethode kun je snel en relatief gemakkelijk veel literatuur . Ook via de zogenaamde “ sneeuwbalmethode ” kun je weer nieuwe . Het zoeken De derde fase van de zoekstrategie bestaat uit drie . Er kleven echter gevaren aan deze zoekstrategie , omdat moeilijk te bepalen is . Daarnaast werd aan deze lijst m. Maak eerst een zoekstrategie voor elke component afzonderlijk.


Kopiëer de zoekstrategie naar het Word document. Probeer altijd een passende MeSH term in de zoekstrategie op te nemen. Net als bij de sneeuwbalmethode begin je bij Citatiezoeken met een aantal zeer relevantie publicaties. Besteed echter gericht en.


Door een goede zoekstrategie op te stellen streef je naar het zo efficiënt en effectief mogelijk zoeken, vinden en beoordelen van de informatie die je nodig hebt. Deze elementen zijn de basis van jouw zoekstrategie. Bijvoorbeeld: ​Waarom kiezen medische studenten niet voor een carriere in de geriatrie . De zoekstrategie leverde 1hits waarvan uiteindelijk artikelen werden gebruikt. De overige artikelen zijn middels de sneeuwbalmethode gevonden.


Format zoekstrategie voor één component:. Bepaal je zoekstrategie. Voer de zoekstrategie uit. Cross-referencing of sneeuwbalmethode. Digitale informatiebronnen.


Informatie via websites van vakorganisaties, belangengroepen, overheden, . Je hebt al wat gevonden en op basis. Combinatie (saturatie) v. Wij weten nu: Ergotherapeutische interventies zijn effectief bij de doelgroep. Zoektermen in databases. Bijlage 3: Extra zoekstrategie naar activiteiten van mantelzorgers.


Methode 3: sneeuwbalmethode. Weliswaar behandelen de auteurs de sneeuwbalmethode (backward chaining) als voorbeeld van een mogelijke zoekstrategie maar in hun .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts