dinsdag 29 augustus 2017

Geldigheid rijbewijs buitenland

In landen van de Europese Unie (EU) mag u rijden met een geldig Nederlands rijbewijs. Als u in het buitenland gaat wonen, gelden soms andere regels. In andere landen heeft u soms ook een internationaal rijbewijs nodig.


Rijbewijs geldig in het buitenland ? Met een geldig Nederlands rijbewijs mag u in alle EU-landen rijden.

Ook in Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en . Geldigheid van rijbewijzen en erkenning van categorieën, voorlopige rijbewijzen en rijbewijzen van buiten de EU. Rijden met uw Nederlandse rijbewijs in het buitenland. Binnen de Europese Unie is uw Nederlandse rijbewijs gewoon geldig. Voorwaarde is wel dat het rijbewijs nog geldig is.


Voor de categorieën C C, D C1E, CE, D1E en DE geldt een maximale termijn van jaar gerekend vanaf . Het is strafbaar om te rijden met een verlopen rijbewijs. Je kunt een boete krijgen als de politie je staande houdt en je geen geldig rijbewijs kunt laten zien.

Geldigheid rijbewijs buitenland

U vertrekt vaak met uw wagen op vakantie. Is uw Belgisch rijbewijs wel geldig in het buitenland ? Het internationaal rijbewijs is geldig voor een periode van drie jaar vanaf de uitreikingsdatum. Als het nationale rijbewijs minder lang geldig is, neemt het . Ben je in het bezit van een nog geldig rijbewijs afgeleverd door een land van de Europese Unie dan kan je jouw rijbewijs laten registreren bij de dienst . Het Arubaanse rijbewijs blijkt internationaal niet geldig te zijn.


Verschillende gedupeerden kregen bij het omzetten van hun rijbewijs te horen . Indien u een Belgisch of Nederlands rijbewijs bezit dan bent u niet meer. Wil je graag met ons in contact komen, bijvoorbeeld omdat je een gastbijdrage wilt leveren aan de website? Stuur ons een bericht . Er kunnen zich verschillende situaties voordoen met betrekking tot het buitenlands rijbewijs in Nederland.


Voor elke specifieke situatie gelden andere regels. Met dit geldig geregistreerd . Indien je in het bezit bent van een nog geldig rijbewijs afgeleverd binnen de landen van de Europese unie moet je dit rijbewijs laten registreren op de dienst . Wat kan men in het buitenland doen met een verlopen rijbewijs ? Vraagt men het IRB aan dan is het een jaar geldig. Dat is een tijdelijk rijbewijs dat op Aruba wel geldig is en blijft, maar niet geldig is in het buitenland.

Personen die in het bezit zijn van een wit . Ondertussen heeft Wiske een geldig rijbewijs ontvangen. Hebt u nog een papieren rijbewijs op zak en gaat u binnenkort met de auto naar het buitenland , dan kan u best op veilig spelen en een nieuw . ANWB verkrijgbaar tegen overlegging van het geldige nederlandse rijbewijs. Als uw paspoort bij vertrek uit het buitenland nog zes maanden geldig is zit u. Kijk ook of u voor uw vakantieland een internationaal rijbewijs nodig heeft.


Geldigheid rijbewijs buitenland

In sommige gevallen kunt u uw buitenlandse rijbewijs omwisselen voor een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts