woensdag 16 augustus 2017

Schrijf je een functie met hoofdletter

Hoofdletters gebruik je bij: 1. Onjuist hoofdlettergebruik zorgt voor schoonheidsfoutjes in zakelijke teksten. Lees hier de belangrijkste regels voor hoofdletters in het . Daarom heeft de Nederlandse taal als uitgangspunt: géén hoofdletter , behalve als daar een goede reden voor is. Bijvoorbeeld bij namen.

Basisregels - hoofdlettergebruik: We kennen hoofdletters en kleine letters, maar wanneer moet je. Deze pin is ontdekt door Liyenca. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest.


Français, het land: la France. Alleen het eerste woord van een zin begint met een hoofdletter. Een eigennaam is de officiële naam waarmee we verwijzen.


Volgens de hoofdregel schrijven we eigennamen met een hoofdletter en soortnamen met een kleine letter. Het onderscheid tussen eigennaam en soortnaam is .

Schrijf je een functie met hoofdletter

Het officiële gebruik van hoofdletters in de Nederlandse spelling is. Een hoofdletter gebruiken we echter wanneer het woord een gebied aanduidt:. We schrijven U alleen met een hoofdletter om naar een heilige persoon of godheid te verwijzen. Taaladvies, dienst Algemeen Beleid.


Wanneer schrijf je u met een hoofdletter ? Woorden als Zuid-Hollan Romeinse Rijk, . Samengestelde geografische namen. Uitzondering: wanneer de geografische naam niet meer als zodanig. Uitlegvideo voor het gebruik van hoofdletters. Namen schrijf je met een hoofdletter , dat is logisch. Maar woorden die van namen zijn afgelei schrijf je met een kleine letter.


Overloop in de bijhorende tekst de regels in verband met het schrijven van de hoofdletter. Merknamen Gebruik een hoofdletter bij merknamen, behalve wanneer ze soortnamen geworden zijn. Schrijf een eigennaam met een hoofdletter.


Hoe kan ik deze instelling wijzigen? Feestdagen en historische gebeurtenissen. Is het nu minister of Minister?

Schrijf je een functie met hoofdletter

En ministerie of Ministerie? Bij het eerste hele woord van een zin: Het regent buiten! Let op: na een cijfer aan het . De fouten (tweede, derde leerjaar) zullen vooral optreden wanneer kinderen. Hypothese 9: De leerling weet niet wanneer hij een hoofdletter moet . Een aardrijkskundige naam krijgt een hoofdletter , ook in een afleiding: Amsterdam, Amsterdams.


Maar wanneer wordt een naam een soortnaam? Alle zelfstandige naamwoorden krijgen een hoofdletter. Dus alle woorden, waar je der, die of das voor kunt zetten: bijv. Mann, die Frau, das Kin das . Lijk wanneer je hoofdletters of klei-ne letters moet gebruiken. Het lijkt soms of alles belangrijk is of beklemtoond wordt.


Duitse teksten vallen op door veel hoofdletters. Bijgevolg schrijven we de namen met een hoofdletter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts