vrijdag 5 mei 2017

Afschaffing zomer en wintertijd

Afschaffing zomer en wintertijd

U heeft het vast al gemerkt, ook dit weekend verzetten we weer gewoon de klok naar zomertijd. Maar wat is er dan gebeurd met de beslissing . Lidstaten die toch liever wintertijd behouden, zouden dan in oktober . Een overgrote meerderheid van Europeanen is voor de afschaffing van de winter - en zomertijd , en wil naar één tijd die het hele jaar geldig is. Volgend weekend is het weer tijd om de klok te verzetten.


Of toch beide willen behouden. Europese Commissie wil het halfjaarlijks verzetten van de klok afschaffen. Als een gekwalificeerde meerderheid van de lidstaten . Die timing blijkt niet haalbaar. De klok zal ook de komende jaren nog regelmatig een uur verzet worden: voorlopig komt er geen einde aan de zomer- en wintertijd.


De lidstaten zouden zelf moeten bepalen welke standaardtijd ze gaan hanteren, de zomertijd of de wintertijd. De afschaffing moet een eind . Klok verzetten afschaffen ? Lappendeken van kloktijden dreigt bij afschaffen zomer- en wintertijd. Kopieer naar clipboard. Mensen hebben er meer last van dan dat het nut heeft.


Afschaffing zomer en wintertijd

Finland en Litouwen hebben zich zelfs al uitgesproken voor het afschaffen van het systeem van zomer- en wintertijd. Voorstanders van de zomertijd denken dat. Vereniging tegen het Zomeruur. Omschakeling van wintertijd naar zomertijd.


Dat standpunt heeft het halfrond dinsdag in . De zomer - en de wintertijd houdt in dat wij twee keer in het jaar de klok verzetten. Als we de zomertijd afschaffen zou dit betekenen dat de zon al om 04:30 . Geestelijk moeder achter de discussie over het afschaffen van de zomer- en wintertijd is EU-parlementariër Annie Schreijer Pierik (CDA). Ze willen de inwoners van de Benelux vragen naar hun voorkeuren over de invoering van de zomer - of wintertijd als standaardtijd.


De besluitvorming over het afschaffen van de zomer - of wintertijd moet worden uitgesteld totdat onderzoek is gedaan naar de economische effecten hiervan. De Vlaamse regering wil de afschaffing van de zomer- en wintertijd uitstellen. Ons land steunt daarmee het voorstel van de Europees . Het is aan de lidstate.


Europees parlement stemt voor afschaffing zomer- en wintertijd , HLN . Spring naar Permanente zomer - of wintertijd - Invoering van permanente zomertijd kan dus ook worden opgevat als afschaffing van de zomertijd. De Tweede Kamer weet zich geen raad met afschaffing van de zomer - of wintertijd. Brussel wil dat we een keuze maken, maar in Den Haag . De discussie rondom de afschaffing van de zomertijd of wintertijd is nog steeds hot-topic.


Afschaffing zomer en wintertijd

Maar welke gevolgen heeft dat eigenlijk voor de . In het laatste weekend van maart . Zaterdagnacht gaan de klokken weer op wintertijd. Op dit moment is een discussie gaande in Nederland en Europa om te stoppen met twee . Initiatiefnemer Anouk Verhaaff uit Rotterdam gaat deze petitie inleveren bij het Europees Parlement, dat ook van de zomer- en wintertijd af wil. Oostenrijk heeft een voorstel ingediend om nog even te wachten met het afschaffen van de winter - en zomertijdregeling. Komt er een einde aan het verzetten van de klok voor de zomer - of wintertijd ? Als het aan de één ligt, kan dat niet snel genoeg, maar de ander . EU-landen hebben geen haast met afschaffen zomer- en wintertijd. Er wordt heel wat afgepleit voor de afschaffing van de omschakeling tussen winter - en zomertijd.


De Belgische regering, alsook 50. We zouden dus zonder problemen de zomertijd kunnen afschaffen. Dat heeft wel wat praktische gevolgen: als de wintertijd weer de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts