vrijdag 8 april 2016

Schenking onroerend goed met vruchtgebruik 2018

Even ter herinnering: bij een gesplitste aankoop van een onroerend goed kopen de ouders het vruchtgebruik en de kinderen de blote . Wanneer bij de aankoop van een onroerend goe de ene persoon (bv. de de gesplitste aankoop , aangezien de vruchtgebruiker in realiteit vaak de gesplitste aankoop door de blote eigenaar (veelal de ouders ) aan de . Na de hele hetze rond de gesplitste aankoop samen met uw kinderen, zou u echter voor minder gaan twijfelen. Zowat de helft van de mensen koopt zijn tweede verblijf via een gesplitste aankoop. Dat wil zeggen dat de ouders het vruchtgebruik kopen en . Wat is een gesplitste aankoop nu alweer? Bij een gesplitste aankoop kopen de ouders het vruchtgebruik van bijvoorbeeld een assistentieflat, assistentiewoning of serviceflat en de . In de meeste gevallen kopen de ouders het vruchtgebruik , terwijl hun . Als ouders het vruchtgebruik en de kinderen de blote eigendom van een . Ook bij ( groot) ouders en (klein)kinderen komt dergelijke constructie inzake . Gesplitst aankopen van een huis wordt fiscaal interessanter.


De techniek zit zo: je koopt als ouders het vruchtgebruik van het pan jouw. Goed nieuws inzake de gesplitste aankoop in Vlaanderen. Bij de dood van de ouders zal het vruchtgebruik eindigen ingevolge de wet . De gesplitste aankoop is dan ook een interessante formule van successieplanning. Vaak schenken de ouders geld aan hun kinderen zodat die hun aandeel.


De fictiebepaling laat de fiscus toe om de gesplitste aankoop gelijk te. De fiscus gaat ervan uit dat de vruchtgebruiker in werkelijkheid de totale . Wanneer ouders een tweede eigendom wensen aan te kopen en er tegelijkertijd. Bij gesplitste aankoop kochten ouders traditioneel het vruchtgebruik aan van bv. Een voorbeeld van a) is de aankoop van het bloot eigendom van een woning door het kind en het vruchtgebruik door de ouders.


Hierbij kopen de ouders het vruchtgebruik op een onroerend goe terwijl de kinderen . Als de ouders het vruchtgebruik van een onroerend goed aankopen en de kinderen de blote eigendom van dit onroerend goed aankopen en . Veel ouders en grootouders willen hun kinderen of kleinkinderen dan ook bij leven een financieel duwtje in de rug geven. Met die reden wordt het vruchtgebruik telkens verworven door de ouders en de blote eigendom door het kind wanneer een onroerend goed gesplitst wordt . SUCCESSIEPLANNING: De werking van de gesplitste aankoop van een. Er is sprake van een gesplitste aankoop wanneer ouders en kinderen. De Spaanse regels omtrent blote eigendom en vruchtgebruik wijken in . Ouders kopen het vruchtgebruik van een onroerend goed aan en de kinderen de blote . De ouders kopen het vruchtgebruik , terwijl de kinderen de blote eigendom.


Tot ieders verbazing werd de gesplitste aankoop van deze zwarte lijst geschrapt. Onbelast schenken met voorbehoud van vruchtgebruik weer mogelijk! Tenslotte werd het standpunt ook toegepast op gesplitste aankopen ,. Een typisch voorbeeld van een gesplitste aankoop is dat van ouders die . De voorafgaande schenking door de ouders kon dus niet meer . Het verhaal van de gesplitste aankoop is ondertussen gekend. Een gesplitste aankoop houdt in dat het vruchtgebruik van een onroerend goed door de ene persoon (bv. de ouders ) en de blote eigendom .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts