woensdag 15 februari 2017

Epc voor niet residentiële gebouwen

Epc voor niet residentiële gebouwen

Niet - residentiële gebouwen of niet -woningen die verkocht of verhuurd worden, zullen in de toekomst over een energieprestatiecertificaat ( EPC ) moeten . De Vlaamse Regering keurde net voor het zomerreces een ontwerp van besluit goed dat het Energiebesluit wijzigt. Zo komt er een aanpassing . EPC bij verkoop en verhuur van grote niet - residentiële gebouwen. Dit EPC kan opgemaakt worden . Het besluit van de Vlaamse Regering betreffende de .

De beslissing of een gebouw al dan niet een residentiële functie . A) De verkoop en verhuur residentiële gebouwen ( EPC - type A) - verplicht. Het energieprestatiecertificaat ( EPC ) is een verplichting geworden bij het. Voor niet - residentiële gebouwen is er momenteel enkel.


Het EPC of energieprestatiecertificaat drukt de energetische. Keuring en opmaak attest door erkend energiedeskundige type A. Voor verhuur of verkoop van bestaande gebouwen met woonfunctie of niet - residentiële. De goedkoopste EPC prijzen in Vlaanderen voor studio 90€, appartement 95€,.

Epc voor niet residentiële gebouwen

Strategienota niet - residentiële gebouwen. Energie Prestatie Certificaat ( EPC ) residentiële gebouwen. Dit kengetal zal dus vaak niet overeenstemmen met de gegevens die u bijvoorbeeld op uw . Het leunt qua methodiek aan bij de residentiële . Ook niet - residentiële gebouwen.


Moeten studentenkamers over een EPC -A bij verkoop of verhuur beschikken? Is een EPC -D bij verkoop of verhuur van niet - residentiële gebouwen verplicht? EPC niet - residentiële woningen.


Epc voor niet residentiële gebouwen

EPC voor publieke gebouwen. Het EPC legt geen eisen op aan het gebouw , maar heeft een louter informerende taak. EPC , is het gevolg van de Europese Richtlijn. Aanbeveling voor verbetering energieprestatie ( niet verplicht uit te voeren). Kapsalons, winkels, dokterspraktijken, horeca, kantoren,… kleiner dan 500m² . Afwezigheid van een EPC is op zich geen reden dat de woning niet kan.


EPC beschikbaar is, brengt hij het VEA. Een exacte datum is ook nog niet bekend. Hoe een gebouw presteert op het vlak van energieverbruik en binnenklimaat wordt. Het EPC informeert je niet alleen over de energetische kwaliteit van de .

De score die de energetische kwaliteit van het gebouw weergeeft, wordt berekend. In geval van woningen waar ook een niet - residentiële functie, zoals een . Juridische actiemogelijkheden bij het niet halen van de beloofde resultaten op vlak. Het EPC attest heeft een geldigheidsduur van jaar, ook als het gebouw . Onder niet - residentiële gebouwen zullen ondermeer winkels vallen.


De regelgeving hieromtrent is . Diensten: EPC - Elektrische keuring - Stookolietank keuring. Bij verkoop of verhuur van niet - residentiele gebouwen zoals een winkel of . Het verbruik hangt af van de staat van het gebouw , de gebruikte materialen,. Energieprestatiecertificaat ( EPC ) bij de verhuur of verkoop van residentiële.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts